Publicerad den

Inred med fototapet och släktklenoder

Det är roligt och givande att hålla på med släktforskning. Hitta gamla foton på äldre släktingar och även möbler och saker som de en gång har använt. För att ge ditt hem en både modern och personlig touch är det smart att kombinera fototapet och fina släktklenoder.

Fototapet

Det är inne att inreda med fototapet. Skillnaden är stor mellan dagens högupplösta fototapeter och de som fanns på 80-talet, förutom att utbudet också är mycket större. Oavsett om du vill ha naturmotiv, från rymden, en tapet till 9-åringen som älskar fotboll eller ett snyggt abstrakt motiv så finns det som fototapet. På Familjetapeter hittar du över 20 miljoner olika fototapeter att välja mellan. Du hittar garanterat något som du gillar. Gå in på Familjetapeter och hitta en fototapet som passar just din bostad. Den passar både i vardagsrummet, hallen och sovrummen.

Inred med fototapet

För att fototapeten ska komma till sin rätt är det smart att verkligen tänka igenom var du ska sätta upp den. Helst vill du att tapeten ska synas från golv till tak, utan att någon möbel skymmer. Du kan också skapa en skön hörna med ett litet bord och en fåtölj som du ställer vid fototapeten. En oas att sitta och läsa i eller för att bara relaxa.

Inred med släktforskning

Om du håller på med släktforskning är det roligt att även göra det som en del av inredningen. Har du kommit långt med forskningen kan du göra ett större släktträd som går tillbaka 10-20 generationer. Eller så skapar du ett släktträd utifrån de sista tre generationerna. Som par är det fint att ha släktträd från bådas sidor. Det är också roligt för era barn. Ett tips är att kombinera fototapeten med vad ni får fram från forskningen. Kommer släkten från Dalarna kan det vara fint att sätta upp en fototapet med natur från Dalarna. Härstammar du från skärgården kan det vara fint att ta upp det marina temat i inredningen.

Under 60- och 70-talet var det vanligt med flygfoton över gårdar. Om du vet att släkten kommer från en särskild gård, kanske det som idag är er sommarstuga, kan ni ta reda på ifall det finns gamla flygbilder på gården.

Sätt upp släktklenoder

Rama in äldre foton i fina silverramar och behandla dem som rariteter. Glöm inte att även fota dem och spara dem digitalt. Men det finns mer än bara foton att sätta upp. Hittar du redskap eller andra saker som din släkt använt kan du sätta upp dem på väggen. Det kan vara tallrikar på kungafamiljen som din mormorsmor samlade på eller en fin väggbonad som en släkting broderat. Se det som släktklenoder, vare sig de inbringar stort värde eller inte.