Publicerad den

Har du hittat nya släktingar?

En av de roligaste sakerna med släktforskning är att du kan hitta nya släktingar som du inte ens visste fanns. Att förena olika grenar av släkten kan vara värdefullt både för dig själv och för kommande generationer. Är det svårt att få råd med resan? Genom att sälja diamanter kan du få råd med flera besök hos dina släktingar!

Bekosta din hobby

Släktforskning är i sig inte en särskilt dyr hobby. Med en dator, internetuppkoppling och ett släktforskningsprogram klarar du dig bra. Det är en aktivitet som kostar mer i tid och tålamod än i pengar. För några hundralappar i månaden kan du få allt du behöver – inklusive ett okej bredband. Skulle du däremot hitta släktingar som vill ha kontakt kan kostnaderna bli helt andra. Visst finns det exempel på när släktingar finns i grannbyn eller i en annan del av din stad, men det är lika vanligt att hitta någon som utvandrat till Amerika. Det går att ha kontakt via internet och telefon, men att ses på riktigt är trots allt något helt annat. Ett alternativ kan vara att sälja gamla smycken med diamanter och på det sättet få in pengar. Då kan du få råd med både flygresa, hotell och presenter till dina nya släktingar.

En smart inkomst

Att sälja diamanter eller andra gamla smycken kan vara en smart affär. Smycken har ofta ett känslomässigt värde, men med tiden kan det avta. Har du smycken liggande som du egentligen inte bryr dig om längre kan de vara den perfekta källan till en inkomst. Till skillnad från ett lån bygger inkomsten inte på att du får några förpliktelser eller behöver dras med en skuld. Istället förvandlas något du redan har till de pengar du behöver. Värdet på diamanter är överlag högt. Diamanter på 1 Carat kan vara värda minst 15 000 kronor. Ett exemplar med hög kvalitet och fin slipning kan ha ett värde på upp till 160 000 kronor. Diamanter på 2 Carat kan på samma sätt ha ett värde på mellan 60 000 och 800 000 kronor. Försäljningen går lätt att lösa hemifrån, genom en tjänst där du skickar in ditt smycke och får det värderat. Pengarna kan du få snabbt – ofta inom ett dygn. När du bestämt dig för att ta steget och sälja diamanter för att kunna resa behöver du därför inte gå och vänta. Du kan snart ha pengarna på kontot och ha möjlighet att beställa din resa.