Publicerad den

Kontakta nyfunna släktingar på rätt sätt

Med hjälp av släktforskning kan du hitta släktingar som du inte visste fanns. Att släktforska är idag mycket populärt och ett roligt och spännande sätt att få veta mer om den du är, vart du kommer ifrån och din familjs historia.

Det enklaste sättet att släktforska är med hjälp av de onlinesidor som finns idag. Sidorna är framtagna för just detta ändamål och underlättar i ditt sökande efter nya familjemedlemmar.

Kontakta släktingen – så gör du

Det vanligaste är att vilja ta kontakt med sina nyfunna släktingar, men att ta kontakt med en okänd person kan kännas skrämmande. Vi har knepen!

Skicka blommor

Att skicka blommor är ett mycket fint och trevligt sätt att försöka ta kontakt med en nyfunnen släkting. Hos flo-rea.com kan du hitta alla möjliga knölar såväl som fröer och trädgårdsredskap för att plantera egna. Här rekommenderar vi dig att satsa på färgglada snittblommor och skippa rosor. Att odla sina egna snittblommor är inte lika svårt som det låter och med hjälp av smarta tips från Floreas specialister blir det dessutom mycket roligare. Glöm inte att skicka med kontaktinformation till dig.

Skriv ett mejl

Att välja mejl som tillvägagångssätt passar om du har någon form av kännedom om personen i fråga. Mejl är oftast mer formellt än ett sms eller en kontakt via sociala medier och passar således den lite äldre generationen bäst.

Använd sociala medier

Är det en yngre släkting kan sociala medier vara den bästa lösningen. Många i den yngre generationen är som uppslukade av sajterna och det är således ganska enkelt att få tag på folk. Fördelen med sociala medier är att det dessutom finns bilder som ger både dig och sin släkting ett ansikte direkt!