Publicerad den

Att mista en släkting – så hanterar du sorgen

Alla ska vi dö en dag, det är ingen hemlighet. Men ändå kan döden komma så oförutsägbart och plötsligt och få oss att hamna i chock. Det kan vara så att en nära vän går bort i en olycka eller att en nära släkting till oss plötsligt avlider och försvinner från vårt liv. Även om en familjemedlem dör och det är väntat på grund av ålder eller sjukdom eller liknande, så är en sådan förlust alltid svår att drabbas av. Som tur är finns det hjälp i sorgearbetet i form av en begravningsbyrå som lovabegravning.se.

En begravningsbyrå lindrar i ditt sorgearbete

När du står mitt i all sorg och dessutom måste ta hand om allt det administrativa jobbet, kan det kännas alltför tungt. Då är det tur att det finns en begravningsbyrå som lovabegravning.se, en begravningsbyrå som har god koll på allt det juridiska och som dessutom har personal som har stor erfarenhet av hur man handskas med sorg och saknad. Lovabegravning.se har dessutom många inspirationsartiklar på hur du ska klä dig på en begravning, hur människor kan agera och vad man ska säga till ett barn för att förklara dödsfallet.

Hedra din släkting

När någon vi står nära, både känslomässigt och familjärt, går bort är det ibland svårt att veta hur vi ska hantera det. Det är oftast som så att den person som isolerar sig får en längre väg att gå i sorgearbetet än den person som faktiskt pratar om det och hedrar de minnen som finns. Vem man talar med är ens egen ensak, men det finns professionell hjälp att få samtidigt som det ibland bara kan kännas nog att prata om det med en vän eller en annan släkting. Gör det du känner är bäst för dig. Kanske du vill bevara saker som din släkting burit med sig genom livet, kanske du vill se filmer eller bilder på er om och om igen eller kanske du behöver få känna dig arg ibland. Alla dessa processer är viktiga, inte minst om ni kanske skildes åt som ovänner eller för att det fanns saker som förblev osagda och nu är det för sent.