Publicerad den

Använd marketing automation för släktforskning

Det finns flera tillfällen då man kan använda sig av marketing automation för att marknadsföra olika produkter och tjänster. Men vad är det egentligen och hur kan det användas i samband med släktforskning?

Marknadsför släktforskningen

Den som sysslar med släktforskning, exempelvis genom att driva en hemsida där folk kan söka upp släktingar, kan behöva marknadsföra sina produkter och tjänster. Det finns redan en del hemsidor som är inriktade på just släktforskning och därför gäller det att sticka ut.

En form av marknadsföring är marketing automation, vilket innebär att man med hjälp av automatiserad teknik, skickar ut massutskick i form av exempelvis mejl eller sms. Innehållet kan variera beroende på vad man vill uppnå och vilken målgrupp man vill nå. Det är dock ett väldigt effektivt sätt att marknadsföra sig i många fall då den typen av marknadsföring upplevs mer personlig för mottagaren.

Utöver att marknadsföra släktforskningen via sms och mejl, kan man självklart välja att marknadsföra sig på mer traditionella vis. Varför inte satsa på att synas ordentligt i radio och tv? Det kostar visserligen en hel del att marknadsföra sig på det sättet, men det är värt det. Att nå ut till folk och tala om att man finns är det som avgör hur bra företaget kommer att gå. Har man råd och resurser ska man därför alltid satsa på marknadsföringen för att kunna få företaget att nå dit man vill. I många fall är de bästa marknadsföringsmetoderna ganska kostsamma, men det finns många och billigare alternativ.