Publicerad den

Allt för Sverige

En populär tv-produktion som kan vara inspirerande att titta på är Allt för Sverige, ett tävlingsprogram som bygger på ett uppmärksammat program från Norge – Alt for Norge.

Programmets upplägg

Programmet handlar om amerikaner som är ättlingar till svenskar som utvandrat, och som nu får komma till Sverige. Här får de lära sig mer om landet genom olika lektioner, besök på olika platser och genom mötet med svenska människor. Programledare är Anders Lundin som leder dem på resan genom landet och håller i tävlingar och lektioner. Varje person får en chans att få reda på sin släkthistoria, eftersom produktionen tagit fram släktträd och skrivit en sammanfattning om någon av släktens grenar. Hela tiden är det en tävling och i varje avsnitt är det en person som åker ut efter ett tävlingsmoment. Det vinnaren kammar hem är en släktträff med hela sin svenska släkt.

Prisbelönt program

Förutom att Allt för Sverige blivit omtyckt av många människor är det ett program som flera gånger fått priser. För 2015 års program fick Allt för Sverige en Emmy i kategorin non-scripted entertainment och 2017 blev programmet belönat med Kristallen för årets dokusåpa.